GR
 

Όλες οι προσπάθειες των φαρμακοβιομηχανιών να φτιάξουν αποτελεσματικά αλλά και συγχρόνως ασφαλή φάρμακα, δεν έχουν στεφθεί πάντοτε με επιτυχία. Οποιοδήποτε φάρμακο ή μίγμα έχει αποτελέσμα αλλά πως μπορούμε να ξέρουμε κάθε φορά τι άλλο μπορούν να κάνουν στον οργανισμό; 

ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Οζονοθεραπεία

Tώρα εκτός απο φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις, εναλακτικές και προφυλακτικές ιατρικές μεθόδοι θεραπείας χρησιμοποιούνται ευρέως απο τους γιατρούς όλου του κόσμου. Μιά απο τις πιό φυσικές και πιό αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας που προσφέρει η σημερινή ιατρική είναι η οζονοθεραπεία. Η οζονοθεραπεία χρησιμοποιείται ευρέως στην Ευρώπη πάνω από πενήντα χρόνια. Χάρη στην οζονοθεραπεία σήμερα μπορούμε να θεραπεύσουμε πολλές ασθένειες που στο παρελθόν δεν ήταν αυτό εφυκτό. Προφυλάσσει απο ασθένειες όλων τον ειδών και επιρεάζει με επιτυχία την εξέλιξη της ασθένειας. Διορθώνει και κάνει καλύτερη την κατάσταση του οργανισμού, αυξάνει τις προστατευτικές του δυνάμεις και έτσι δυναμώνει κατά πολύ το ανοσοποιητικό σύστημα. Η οζονοθεραπεία έχει αντιβακτηριδιακή, αντιιοτική και αντιμυκητική δράση. Δουλεύει θαυμάσια σαν υποξικό και σαν αποτοξινοτικό, αφαιρόντας απο τον οργανισμό όλες τις χημικές ουσίες που προέρχονται απο το περιβάλλον ή απο διάφορες καταχρήσεις. Δεν έχει αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και ούτε παρενέργειες. Ο οργανισμός το δέχεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Με την οζονοθεραπεία μιώνεται κατα σημαντικά το στάδιο αναπηρίας των ασθενών μας. Μιά απο τις πιο σημαντικές χρήσεις του οζόνου είναι στο ότι συμβάλλει στη μείωση λήψης φαρμάκων που λαμβάνουν οι ασθενείς, π.χ. κάνει να μιωθεί η δόση ινσουλίνης που χρειάζεται στους διαβητικούς ασθενείς και την δόση κορτιζόνης που χρειάζεται σε πολλές χρόνιες ασθένειες, μειώνοντας έτσι την χρήση βλαβερών φαρμάκων και μαζί τις ανεπιθύμητες ενέργειες τους. Χρησιμοποιήτε για την θεραπεία καθε λογής λοίμμωξης, και κατά του βρογχικού άσθματος και αλλεργιών. Bοηθά στις διαταραχές του κυκλοφοριακού συστήματος, στην αθηροσκλήρωση, στον διαβήτη, στα τραύματα, στη γάγγραινα, στη σεξουαλική ανικανότητα και σε πολλές άλλες παθήσεις. Πολλοί γιατροί στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και σε άλλες χώρες, έχουν δηλώσει ότι σύμφωνα με την κλινική τους πείρα, το όζον συρρικνώνει τους όγκους. Έχει αποδειχθεί επίσης, ότι βοηθά ασθενείς με Aids, διότι αυξάνει την παροχή οξυγόνου προς τα κύτταρα, και έτσι συμβάλλει στην καταστροφή ιών και βακτηριδίων, κυρίως στο αίμα. To Όζον βοηθά τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας προσφέροντας τους μακροζοϊα, και τους κάνει να νιώθουν πιο νεαροί και πιο ενεργητικοί.

Σήμερα χάρη στην οζονοθεραπεία μπορούμε να ελπίζουμε για ενα καλύτερο αύριο στον τομέα της ιατρικής αποκατάστασης και θεραπείας!

 

Θεραπεία της κυτταρίτιδας με όζον

Σήμερα 80-95% των γυναικών ταλαιπωρούνται απο κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα αποτελεί μία πάθηση του υποδερμικού λιπώδους ιστού (βακτηριδιακή φλεγμονή). Η θεραπεία της κυτταρίτιδας αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η αισθητική ιατρική. Τα πιό δημοφιλή σημεία που χτυπά η κυτταρίτιδα είναι οι γοφοί και οι γλουτοί και πιό σπάνια τα χέρια και η πλάτη. Χάρη στην οζονοθεραπεία σήμερα δεν χρειάζετε να περιμένετε άλλο, είναι το πιό δυνατό όπλο κατά της κυτταρίτιδας που υπάρχει σήμερα. Διαλύει μέχρι και τα πιό δύσκολα xρόνια λίπη. Αποτελέσματα είναι εμφανές ακόμα και απο την πρώτη θεραπεία. Μιώνεται γρήγορα το λίπος και ο λιπόδης ιστός σκλερένει και λεπτένει. Καλά αποτελέσματα έχουμε και στην σχημάτιση του σώματος(με μή χειρουργική λιποαναρρόφιση): διόρθωση του διπλού σαγονιού, του αυγοιδούς προσώπου, της φόρμα του στήθους, γοφών και γλουτών. Η επονομαζόμενη ‘Ιταλική μέθοδος’ θεραπείας της κυτταρίτιδας που με την βοήθεια υποδώριων ενέσεων σε συνδυασμό με vacuum μασσάζ στο σώμα, έχουν αποδείξει έμπρακτα το μέγεθος της αποτελεσματικότητάς τους σε σύγκριση με άλλες γνωστές κλινικές μεθόδους.

Χαρη στην μέθοδο αυτή, σήμερα όλοι μπορούμε να έχουμε ένα ομορφότερο και υγιέστερο σώμα χωρίς την βοήθεια χημικών ουσιών!

 

Ενδοφλέβια θεραπεία με λέιζερ

Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους θεραπείας είναι, η χρήση λέιζερ χαμηλής ακτινοβολίας, γνωστή ως ενδοφλέβια θεραπεία με λέιζερ (IV LBI). Σήμερα, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς της ιατρικής. Eχει αποτοξινοτική δράση, θρομβολυτική και ανανεώνει τα κύτταρα. Αυξάνει την αντίσταση των κυττάρων ενάντια στην ασθένεια, δυναμώνoντας έτσι το ανοσοπιοιτικό σύστημα. Μειώνει την δράση των μικροβίων ούτος ώστε τα κάνει πιό ευάλοτα στα αντηβιοτικά. Μερικές απο τις ενδείξεις για ενδοφλέβια θεραπεία με laser στο αίμα είναι: κατάσταση σέπσης (ιός, μυκοπλάσμα, τοξοπλάσμα), μυκητίαση, σταφυλόκοκκος, στρεπτόκοκκος και άλλες ασθένειες σαν άντιφοσφολιπικό σύνδρομο και ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Η επίδραση του laser στον οργανισμό απεικονίζει τις ακόλουθες κλινικές αλλαγές: δυναμώνει τον μεταβολισμό, κανονικοποιεί την μικροκυκλοφορία, δυναμώνει την αντίσταση των κυττάρων ενάντια στην ασθένεια, έχει αναλγητική και αντιφλεγμονώδες δράση

Eσείς αν μπορούσατε τί θα διορθώνατε μέσα στον οργανισμό στο σας? Ενδοφλέβια θεραπεία με λέιζερ

 

 

 

Πλασμαφαίρεση

Τα αντισώματα είναι μέρος του ανοσοπιοιτικού μας συστήματος που μας βοηθούν όλους να πολεμήσουμε και να νικήσουμε διάφορες ασθένειες, άλλες πιο σοβαρές, άλλες πιο ελαφριάς μορφής που μας βασανίζουν καθημερινά. Τι γίνεται όμως όταν λόγω κάποιων ασθενειών τα αντισώματα δεν αναγνωρίζουν πιά το ένα το άλλο και έτσι αρχίζουν να πολεμούν τον ίδιο τον οργανισμό και το ανοσοποιιτικό μας σύστημα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει? Μόλις πρίν απο λίγο καιρό για τους ανθρώπους με αυτά τα είδη ασθενειών δεν υπήρχε τρόπος βελτίωσης, χειροτέρευαν συνέχεια η κρατιόνταν σταθερά μόνο για κάποιο διάστημα απο τα πολλά φάρμακα που έπερναν καθημερινά. Συνήθως αυτοί οι ασθενείς σύν της άλλης λαμβάνουν φάρμακα που μειώνουν την δράση του ανοσοποιιτικού συστήματος ούτος ώστε μιώνουν τον πόλεμο μεταξύ των αντισωμάτων τους, μιώνοντας έτσι συνάμα την προστασία απεναντίας άλλων ασθενειών. Η χρήση αυτών των φαρμάκων δυστυχώς έχει πάνπολλες παρενέργειες και δεν είναι κατάλληλο για όλους. Σήμερα υπάρχει η μέθοδος θεραπείας, η πλασμαφαίρεση, που χρησιμεύει βασικά στην αφαίρεση των αντισωμάτων απο το αίμα , αποτρέποντας τα έτσι απο το να πολεμούν τον ίδιο τον οργανισμό. Η πλασμαφαίρεση (από την λέξη πλάσμα και την λέξη αφαίρεση) είναι η μέθοδος όπου μέρος του πλάσματος, (του υγρού μέρους του αίματος) αφαιρείται απο το σώμα μέσα απο σύριγγα ή καθετήρα και μετά απο το αίμα με ειδικό φίλτρο. Μετά αποτην διαχώριση μέρους του πλάσματος, το αίμα επιστρέφεται στο άτομο που κάνει την θεραπεία, και το πλάσμα το οποίο περιέχει τα αντισώματα, αντικαθίσταται με άλλα υγρά.Δηλαδή, αφαίρεση των ‘κακών’ συστατικών του πλάσματος από το αίμα, η θεραπεία και η επιστροφή των‘καλών’πιά στο αίμα. Αποτελεί λοιπόν μία εξωσωματική θεραπεία. . Η πλασμαφαίρεση χρησιμεύει βασικά στην αφαίρεση των αντισωμάτων απο το αίμα , αποτρέποντας τα έτσι απο το να πολεμούν τον οργανισμό. 90% των ασθενειών που βοηθά αυτή η θεραπεία είναι Νευρολογικά περιστατικά και μυοπάθειες. Ασθένειες του συνδετικού ιστού και ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος βλέπουν μεγάλο όφελος απο την πλασμαφαίρεση.

Τίποτα δεν είναι αθεράπευτο = πλασμαφαίρεση.

 

 

Υδροκολονοθεραπεία

Βαθύς καθαρισμός των εντέρων (Colonic Hydrotherapy) – ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού των εντέρων που απομακρύνει τις τοξίνες και τα μικρόβια απο τον οργανισμό, αποφράζει το έντερο και σκοτώνει τα βακτηρίδια. Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να απαλλάξει τον ασθενή απο αλλεργίες και να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στις καθημερινές μολύνσεις. Οι ασθενείς με ηπατικές ή νεφρολογικές αρρώστιες, ήτε χρόνιες ήτε όχι, βλέπουν μεγάλη διαφορά στην κατάσταση της υγείας τους μετά απο αυτή τη θεραπεία. Είναι πολλή αποτελεσματική θεραπεία για ασθενείς που πάσχουν απο καρδιακά προβλήματα εάν γίνεται τούλαχιστον 2 φορές τον χρόνο, προσφέροντας τους έτσι καλύτερη ποίοτητα ζωής και μακροζωία. Στούς ασθενείς με εγκεφαλοπάθειες προσφέρει πιό καλή κυκλοφορία αφού μιώνει την πίεση που υφίσταται στον εγκέφαλο με το να αφαιρεί όλες τις τοξίνες που κυκλοφορούν στο αίμα. Γενικά είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος απομάκρινσης όλων των κακών ουσιών που ρέουν στο αίμα μας. Γρήγορα και αποτελεσματικά αφαιρεί τοξίνες που προέρχονται ήτε απο φάρμακα ήτε απο έξαρτισιογώνες ούσιες (π.χ. αλκοόλ, ναρκωτικά), βελτώνοντας έτσι την κατάσταση τού οργανισμού και την απαλλαξή τους άπο αυτές τίς βλαβερές ουσίες όσο το δυνατό πιό γρήγορα. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο βοήθα στην θεραπεία μιας ασθένειας, αλλά είναι και απο τις πιό καλύτερες μεθόδους πρόλυψης στις μέρες μας. Μπορεί να προγραμματιστεί σαν σχέδιο ρουτίνας μιά-δυό φορές τον χρόνο, για να καθαρίζει ο οργανισμός απο τις βλαβερές ουσίες έτσι ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα και οι ασθένειες επιτυχώς. Η μέθοδος αύτη σε συνδυασμό με ακτινογραφία βοηθάει την ιατρική εξέταση του παχέος εντέρου να έχει όσο το δυνατό, πιο ακριβή αποτελέσματα

Η Δυνατότητα για υγιή ζωή ανίκει σε όλους - Υδροκολονοθεραπεία

 

 

Φυσιοθεραπεία και αποκατάσταση

Η μέθοδος της φυσιοθεραπείας αποτελεί σήμερα την πιο διαδεδομένη μέθοδο αποκατάστασης και είναι ένα επάγγελμα που θεωρεί την κίνηση του σώματος ως κεντρικό σημείο της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου. Οι φυσιοθεραπευτές αναγνωρίζουν την σημασία της κίνησης και μέσω αυτής προωθούν την καλή υγεία, την πρόληψη ασθενειών, την θεραπεία και την αποκατάσταση. Οι φυσιοθεραπευτές είναι ικανοί να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν χρησιμοποιώντας μία μεγάλη ποικιλία μεθόδων που αναφέρονται πιο κάτω, και που βοηθούν στην πρόληψη διάφορων παθολογικών περιπτώσεων. Οι θεραπευτικές τεχνικές της φυσιοθεραπείας, περιλαμβάνουν σετ ασκήσεων (δύναμης, ελέγχου της κίνησης, τεντώματα και αντοχής), χειροπρακτικές τεχνικές όπως ασκήσεις κινητικότητας των αρθρώσεων, μασάζ των μαλακών ιστών, και διάφορους τύπους "ηλεκτροφυσικοθεραπευτικών μέσων" ,όπως η κρυοθεραπεία, η θερμοθεραπεία, η ιονοαφαίρεση και η ηλεκτροθεραπεία.

Σώμα υγιές με διόρθωση της κίνησης του ανθρώπου - Φυσιοθεραπεία και αποκατάσταση.

 

 

Mασάζ

Το μασάζ είναι μία φυσική τέχνη, που μέσα από την ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου μπορεί να βοηθήσει στην αρμονικότερη ροή των σωματικών, πνευματικών και ψυχικών ενεργειών για την ενίσχυση της υγείας μας.

Η ιστορία του μασάζ χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η πανάρχαια αυτή τεχνική συνδέθηκε με τη θεραπεία και την καταπράυνση του πόνου στις Ασιατικές κοινωνίες, και αντιπροσώπευσε την ενστικτώδη ανάγκη του ανθρώπου να αγγίζει όποιο σημείο του σώματός του πονάει. Σήμερα, η Δύση ξανακαλύπτει τις θεραπευτικές ιδιότητες του μασάζ και το αγκαλιάζει ως μέθοδο αναζωογόνησης, τόνωσης και χαλάρωσης του μυϊκού και του νευρικού συστήματος. Το μασάζ έχει διάφορες φυσιολογικές επιρροές στον οργανισμό. Οι αισθήσεις κατά τη διάρκεια και μετά το μασάζ, όταν υπάρχει σωστη εφαρμογή στα σημεία, βελτιώνουν την κατάσταση της υγείας.

Ωραίο συναίσθημα, χαλάρωση και συνάμα βελτίωση και στην υγεία – Θεραπεία μασάζ

 

 

Βελονισμός

Τα κύμματα ενέργειας που ρέουν στον οργανισμό μας, μπορούν να επιρεαστούν θετικά απο το βελονισμό. Η ενέργεια που ρέει μέσα μας ποτίζει και τρέφει τους ιστούς και κύτταρα όλου του σώματος. Εάν υπάρχει εμπόδιο, οι ειδικές βελόνες σε ειδικά σημεία απελευθερώνουν αυτό το εμπόδιο και έτσι η ενέργεια μπορεί να συνεχίσει την ροή της ελεύθερα μέσα στο σώμα. Η θεραπεία με βελονισμό επομένως, βοηθά στην εκδυνάμωση των οργάνων του σώματος με παραγωγή ενέργειας και της κυκλοφορίας της. Η μοντέρνα επιστημονική εξήγηση είναι οτι με τον βελονισμό το νευρικό σύστημα υποκινείτε να ελευθερώσει κάποιες ουσίες που επιρεάζουν τους μύς, την σπονδυλική στύλη και τον εγκέφαλο. Αυτές οι ουσίες αλλάζουν την έκφραση του πόνου, ή ωθούν στην απελευθέρωση άλλων χημικών ουσιών και ορμόνων και επιρεάζουν το σύστημα εσωτερικής ρύθμισης. Η βελτιωμένη ενέργεια και η βιοχημική ισορροπία που παράγεται απο το βελονισμό, προβάλλει την υποκίνηση του σώματος σε δυνατότητες φυσικής θεραπείας, και σε συναισθηματική ευημερία. Συνεπώς, μόνο η αρμονία του σώματος με αυτό το σύνολο μπορεί να αποτελέσει ομαλή κυκλοφορία της ενέργειας μέσα στο σώμα. Επειδή αυτό δεν είναι συχνά δυνατό, λόγω της πολυπλοκότητας των παραγόντων που επεμβαίνουν στη ζωή μας και ειδικότερα την υγεία του ανθρώπου, δημιουργείται η ασθένεια, η οποία είναι ένοικος όχι μόνο του σώματος, αλλά και της ψυχοπνευματικής δομής του ανθρώπου.

Ασθένεια είναι λοιπόν κατά την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική το αποτέλεσμα της διαταραχής στη ροή της ζωτικής δύναμης μέσα στα κανάλια που αυτή ρέει, στο σώμα. Με το βελονισμό φροντίζουμε αυτές τις διαταραχές έτσι ώστε να αποκαταστίσουμε την ισορροπία μέσα στο σώμα σας. Μερικές απο τις δράσεις του είναι: Βοηθά σε τυχών προβλήματα πέψης η απορρόφησης του φαγητού, για απεξάρτηση απο οποιασδήποτε μορφής εξάρτησης(π.χ.Φαγητού, Τσιγάρου, Ναρκοτικών ουσιών, Φαρμάκων), έχει αναλγιτική δράση(κατά του πόνου) και ανακουφίζει απο τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους.

Θετική ενέργεια και βελονισμός = υγεία!

 

 

Μυοπεριτονιακή θεραπεία

Η μυοπεριτονιακή θεραπεία ανακουφίζει τους καταπονεμένους μαλακούς ιστούς που προκαλούν πόνους. Μερικά αίτια χρόνιων παθήσεων και πόνων της πλάτης προέρχονται απο τραύματα που προήλθαν από πτώση ή δυστύχημα, απο μή ευθυγράμμιση στάσης ή απο νεύρα που πιέζονται λόγω δισκοκήλης ή φλεγμονών. Ο συνδετικός ιστός, απλώνεται σε όλο το σώμα και συνδέει όλους τους μυς, τα οστά, τα αιμοφόρα αγγεία του νευρικού συστήματος και τα όργανα του σώματος. ΄Οταν ο πόνος προκαλείται από κράμπες των μυών του συνδετικού ιστού, τότε η διάγνωση καθίσταται πολύ δύσκολη και οι συσπάσεις δεν φαίνονται στο MRI (αξονικό τομογράφο) ή στις ακτινογραφίες. Αυτοί οι περιορισμοί όμως παίζουν μεγάλο ρόλο στην παραγωγή του πόνου και στη δυσλειτουργία της δομής της σπονδυλικής στήλης, άκρων και οργάνων. Η Μυοπεριτονιακή θεραπεία απελευθέρωνει με ασφάλεια απ’όλο το σώμα, συμπίεση και πόνο που προέρχεται απο περιορισμούς. Από όλες τις υπάρχουσες θεραπείες που εφαρμόζονται σήμερα για τις διάφορες παθήσεις του συνδετικού ιστού, μεγαλύτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στον τομέα της αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς και/ή σοβαρές ασθένειες. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί πολύτιμη εμπειρία στον τομέα ανάπτυξης προγραμμάτων αποκατάστασης, που, βασίζονται στην θεραπεία του συνδετικού ιστού. Τα αποτελέσματα ανάρρωσης των ασθενών, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τώρα γνωρίζουμε πως το μέλλον σε αυτό τον τομέα είναι πολύ πιο ευοίωνο. Οι βασικοί τομείς θεραπείας του συνδετικού ιστού είναι οι ακόλουθοι: Αποκατάσταση ασθενών μετά από τραυματισμούς και/ή σοβαρές ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος. Αποκατάσταση ασθενών που αναρρώνουν από σοβαρές ασθένειες του νευρικού συστήματος (εγκεφαλικό επεισόδιο, ασθένεια Parkinson κτλ.) kαι αποκατάσταση ασθενών που πάσχουν από ασθένειες του ισχίου. Η Μυοπεριτονιακή μέθοδος θεραπείας υπάρχει αποκλειστικά μόνο στο ινστιτούτο μας, ενάντια στης δύσκολες παθήσεις και για την καλύτερη λειτουργία τού μυικού-σκελετικού και νευρικού συστήματος.

Όχι πιά πόνος – Μύοπεριτονιακή θεραπεία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

 


Made in TIL-Design Studio, with love

Clinic working hours

Mo..We, Fr 8:30—20:00
Th, Sa 8:30—13:00
Su day off

Addresses and telephones

29 Digeni Akrita str.,
office 201
Nicosia, Cyprus
(+357) 22 75-59-40
email: info@medinstitute.net
Passage map
© 1997—2017. Institute of medical rehabilitation.