GR
 

Ο βελονισμός έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, ρυθμίζει το HELL, την λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς, αυξάνει την αντίσταση του ανοσοποιητικού συστήματος στις μολύνσεις και έχει ηρεμιστική και αντικαταθλιπτική επίδραση στον οργανισμό.

Βελονισμός

ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ : ΤΙ ΕΙΝΑΙ ;

Ο βελονισμός είναι μία μέθοδος που βοηθά το σώμα να αυτοθεραπεύεται και να λειτουργεί πιο σωστά. Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση ειδικών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία και την εφαρμογή ζεστών ή κρύων διεγερτικών μέσων.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ ;

Η κλασσική κινέζικη επεξήγηση, είναι, ότι τα κανάλια ενέργειας κυλούν σε ειδικές διόδους μέσα και έξω από το σώμα. Αυτά τα ειδικά κανάλια που ονομάζονται μεσημβρινοί, είναι σαν ποτάμια που κυλούν στο σώμα για να το τρέφουν. Αν βρεθεί κάποιο εμπόδιο στην δίοδο κίνησης τους, τότε αυτό λετουργεί σαν φράγμα και εμποδίζει την κανονική ροή ενέργειας. Οι μεσημβρινοί επηρεάζονται απο την τοποθέτηση βελονών στα σημεία βελονισμού. Οι ειδικές αυτές βελόνες, ξεμπλοκάρουν τις διόδους και επαναφέρουν την φυσιολογική ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς. Η θεραπεία με βελονισμό, βοηθάει τα εσωτερικά όργανα να επαναφέρουν τις αρχικές τους ισορροπίες και εξισορροπεί την πέψη, την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και βελτιώνει τις δραστηριότητες παραγωγής ενέργειας και την κυκλοφορία της ενέργειάς τους, μέσω των μεσημβρινών. Η πιο σύγχρονη επιστημονική επεξήγηση είναι ότι ο βελονισμός στα συγκεκριμένα σημεία, ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, το οποίο με την σειρά του, διατάζει την έκκριση χημικών ουσιών, στους μυς, την σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο. Αυτές οι ουσίες, είτε αλλάζουν την αντοχή που έχουμε στον πόνο, είτε προκαλούν την απελευθέρωση άλλων χημικών ουσιών ή ορμονών που επηρεάζουν το εσωτερικό σύστημα του οργανισμού που ρυθμίζει τα πάντα στο σώμα. Η ενέργεια και η βιοχημική ισορροπία που επιφέρει ο βελονισμός, ενεργοποιεί τις αυτοθεραπευτικές ικανότητες που έχει το ανθρώπινο σώμα και επαυξάνει την σωματική και συναισθηματική ευεξία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ; ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ;

Ο βελονισμός, αποτελεί μία πανάρχαια ιατρική μέθοδο, η οποία, έχει πολλούς τρόπους προσέγγισης και πρακτικής εφαρμογής. Ο ιατρικός βελονισμός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον βελονισμό που γίνεται από εξειδικευμένο στην ανατολική ιατρική και αδειούχο γιατρό, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί σε αυτό ως ειδικότητα. Ο γιατρός αυτός, μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε την μία , είτε την άλλη προσέγγιση, είτε συνδυασμό των δύο, όπου αυτό απαιτείται, για την θεραπεία μίας ασθένειας.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ;

Ο ιατρικός βελονισμός μπορεί να επηρεάσει τρεις περιοχές της υγείας:

  • Προάγει την υγεία και την ευεξία,
  • Προλαβαίνει ασθένειες,
  • Θεραπεύει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών παθήσεων.

Ενώ ο βελονισμός συνδέεται συνήθως με τον έλεγχο του πόνου, στα χέρια ενός έμπειρου χειροπράκτη, οι εφαρμογές του είναι πολύ μεγαλύτερες. Ο βελονισμός μπορεί να είναι αποτελεσματικός είτε χρησιμοποιείται ως μοναδική μέθοδο θεραπείας, είτε σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες σε πάμπολλες ιατρικές και παθολογικές διαταραχές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζει τον βελονισμό ως μέθοδο θεραπείας για ένα ευρύ φάσμα ιατρικών προβλημάτων που περιλαμβάνουν:

  • Πεπτικές διαταραχές: γαστρίτιδα και υπερρέκριση γαστρικών υγρών, σπαστική κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, διάρροια.
  • Αναπνευστικά προβλήματα: ιγμορίτιδα, πονόλαιμος, βρογχίτιδες,
  • Νευρολογικές και μυϊκές διαταραχές: πονοκεφάλους, νευρικό τικ, πόνους στον αυχένα, ψύξη, παθήσεις των αρθρώσεων, τενοντίτιδες, πόνοι πλάτης, οστεοαρθρίτιδα, ισχιαλγίες.
  • Ουρολογικά και αναπαραγωγικά προβλήματα, και προβλήματα έμμηνης ρήσης.
    Ο βελονισμός είναι πολύ αποτελεσματικός για την θεραπεία παθήσεων που σχετίζονται με υπερένταση , στρες και συναισθηματική φόρτιση.Made in TIL-Design Studio, with love

Clinic working hours

Mo..We, Fr 8:30—20:00
Th, Sa 8:30—13:00
Su day off

Addresses and telephones

29 Digeni Akrita str.,
office 201
Nicosia, Cyprus
(+357) 22 75-59-40
email: info@medinstitute.net
Passage map
© 1997—2017. Institute of medical rehabilitation.