GR
 

Η ζωή στην μεγαλούπολη ταλαιπωρεί το δέρμα και δεν το αφήνει να αναπνεύσει, καθώς δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Η σκόνη και η καθημερινή βρωμιά το αφυδατώνουν και το κάνουν να χάνει τα θρεπτικά συστατικά του. Έτσι το δέρμα γρήγορα γίνεται θαμπό και άτονο. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία με όζον είναι αναντικατάστατη ,γιατί, προσφέρει στο δέρμα το οξυγόνο που χρειάζεται καθημερινά.
Το όζον, ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην καλύτερη κυτταρική λειτουργία, βοηθώντας έτσι το δέρμα να ξαναγίνει υγιές.

Οζονοθεραπεία

Χαρακτηριστικά του όζοντος.

Το όζον είναι μια ένωση οξυγόνου η οποία χρησιμοποιείται χάρη στην απολυμαντική της δράση όχι μόνο στην ιατρική αλλά και στη βιομηχανία. Κατά τον καθαρισμό μολυσμένου νερού ή για καθαρό πόσιμο νερό, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται μια υψηλή συγκέντρωση όζοντος η οποία διοχετεύεται μέσα στο νερό. Το όζον είναι βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο και ιοκτόνο και επιπλέον κατά τις βιολογικές εφαρμογές απελευθερώνονται κι άλλες διάφορες εφαρμογές του όζοντος, οι οποίες μπορούν να περιγραφούν ως δράσεις τόνωσης της αιμάτωσης.
Οι πόροι ανοίγουν κι αυτό συνεπάγεται περισσότερο οξυγόνο και τόνωση της αιμάτωσης. Κατά αυτόν τον τρόπο αποβάλλονται καλύτερα και μέσω φυσικής διόδου οι ακαθαρσίες.

Ισχυρότερη και φυσική άμυνα για το σώμα.

Η αυξημένη συγκέντρωση ακαθαρσιών εμποδίζει την αναπνοή του δέρματος. Το όζον αναγκάζει το δέρμα και τα κύτταρα να απορροφήσουν οξυγόνο. Το όζον προσφέρει σε εξαντλημένους ασθενείς ένα πλεόνασμα ενέργειας. Οι εξαντλημένοι ιστοί αναρρώνουν με ιδιαίτερη ταχύτητα λόγω της αυξημένης απορρόφησης οξυγόνου. Η ελαστικότητα αυξάνεται και η φυσική άμυνα κατά των εισβολέων και του άγχους ενισχύεται. Κατά συνέπεια όλες οι καταστάσεις κόπωσης αντιδρούν θετικά στην οζονοθεραπεία. Οι διαδικασίες φθοράς των δερματικών κυττάρων δεν αποτελούν προνόμιο των μεγάλων ηλικιών. Ήδη από την ηλικία 30 ετών ξεκινούν οι διαδικασίες αυτές. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια το όζον με επιτυχία για τον περιορισμό της φθοράς των δερματικών κυττάρων.

Το όζον βοηθά και σε περιπτώσεις διαταραχής της κυκλοφορίας

Μεταξύ των πιο σημαντικών ενδείξεων συγκαταλέγονται χωρίς αμφιβολία οι κυκλοφοριακές διαταραχές. Μπορούν να κυμαίνονται από περιφερειακές διαταραχές (π.χ. κράμπες στις γάμπες), τσιμπήματα στα κάτω άκρα ή κράμπες στο στήθος μέχρι ζαλάδα ή πονοκέφαλο αγγειακής προέλευσης. Για πολλούς ασθενείς που πάσχουν από ημικρανίες, το όζον αποτελεί μια ευεργετική λύση η οποΛόγω του σημαντικότατου ρόλου τους, που είναι η μεταφορά του 02 και του CO2, τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι στενά συνδεδεμένα με τα γεγονότα που συμβαίνουν στις περιπτώσεις που διαταράσσεται η αρτηριακή κυκλοφορία. Επομένως η δράση του όζοντος στις μεταβολικές οδούς των ερυθροκυττάρων είναι εξαιρετικής σημασίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι οδοί αυτές είναι οι εξής

  • Η ενεργοποίηση του καταβολισμού της γλυκόζης και η αύξηση του ρυθμού παραγωγής ΑΤΡ μέσω του παρακυκλώματος της μονοφωσφωρικής πεντόζης
  • Η μετακίνηση της καμπύλης κορεσμού της αιμοσφαιρίνης προς τα δεξιά, με την ταυτόχρονη διευκόλυνση της απόδοσης του Οξυγόνου στους ιστούς
  • Η βελτίωση του ιξώδους των ερυροκυττάρων χάριν στην αύξηση της ελαστικότητας της κυτταρικής τους μεμβράνης και η συνεπακόλουθη διευκόλυνση της ροής τους μέσα στα τριχοειδή αγγεία.
    ία περιορίζει σημαντικά τις κρίσεις.

Η δράση του όζοντος στα λευκά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια

Εδώ και αρκετές δεκαετίες η κλινική πείρα έχει δείξει ότι το ιατρικό όζον διαθέτει ανοσορυθμιστικές ιδιότητες. Παρ’ όλα αυτά μέχρι τα τελευταία χρόνια οι ενδείξεις αυτές είχαν παραμείνει σε ένα εμπειρικό επίπεδο που αφορούσε τη βελτίωση της γενικής ανοσολογικής κατάστασης ηλικιωμένων ασθενών που ελάμβαναν θεραπεία με όζον.
Κατά τη δεκαετία του ΄90 ωστόσο μια σειρά ερευνών των Βocci και συν., έχουν εξετάσει διεξοδικά τη δράση του στα κύτταρα του ανοσοποιητικού και μας έχουν δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο δράσης. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων μελετών.
Σε κυτταρικό επίπεδο, η δράση του όζοντος στα λευκά αιμοσφαίρια, φαίνεται ότι λαμβάνει χώρα δια μέσου της επαγωγικής αύξησης των κυτοκινών, ουσιών που αφ’ ενός προσελκύουν στο σημείο της βλάβης κύτταρα του ανοσοποιητικού, αφ’ ετέρου ενεργοποιούν τη δράση τους. Εξέχουσα θέση μεταξύ αυτών έχουν οι ιντερλευκίνες IL-1 και IL-2, η ιντερφερόνη INF-γ και ο παράγοντας νέκρωσης όγκων TNF-α. Μέσω των ουσιών αυτών, δραστηριοποιείται μια σειρά κυττάρων του ανοσοποιητικού όπως τα Τ-κυτταροτοξικά , τα Τ-βοηθητικά, τα κύτταρα φυσικοί φονείς, τα ουδετερόφιλα και τα μακροφάγα.
Τέλος, οι γνώσεις μας για τη δράση του όζοντος στα αιμοπετάλια είναι ακόμα λιγοστές.
Τα στοιχεία μιας πρόσφατης έρευνας των Shinriki και συν., (1997) μας δείχνουν ότι το όζον μάλλον παίζει ρόλο ανασταλτικό στη συσσώρευση και τη δράση των αιμοπεταλίων, διακόπτοντας τη μεταγωγή του σήματος ενεργοποίησης τους και σχηματισμού του θρόμβου.Τα παραπάνω συμπεράσματα αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικά, αφού ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών πάσχει από νόσους αγγειακής φύσης και οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό πεδίο εφαρμογής της οζονοθεραπείας.

Ισοτονικό διάλυμα με όζον για ενδοφλέβια χρήση.

Η συσκευή οζονοθεραπείας.

 

Τοπική εφαρμογή του όζοντος (με ασκούς και μίγμα όζοντος και οξυγόνου) στα άκρα. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει την κούραση.

Made in TIL-Design Studio, with love

Clinic working hours

Mo..We, Fr 8:30—20:00
Th, Sa 8:30—13:00
Su day off

Addresses and telephones

29 Digeni Akrita str.,
office 201
Nicosia, Cyprus
(+357) 22 75-59-40
email: info@medinstitute.net
Passage map
© 1997—2017. Institute of medical rehabilitation.